Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

Nyheter

Spännande avslutning i division 2 och 3 idag i Härnösand

Och vi har ett resultat:

Division 2

  1. Plantation, Härnösand
  2. Hernö Måleri, Härnösand
  3. Svande, Sollefteå

Division 3 (bilden)

  1. Team Övik
  2. ÅRB, Härnösand
  3. Jörgens pojkar, Sollefteå

Grattis!

Slutspurt i KM

Klubbmästerskapet börjar gå in på upploppet och vi har en snårig tabell och haltande tabell! Lagen har mellan tre och sex matcher kvar att spela. De åtta bästa möts i A-slutspel för titeln ”Klubbmästare 2023”.

Starkast är hittills obesegrade lag Mathias Mabergs, som leder serien på 16 poäng. De har fått ihop laget efter en mindre imponerande höstsäsong. Kanske är det för att Håkan Ölund återigen börjat göra skäl för smeknamnet ”Pricken”? Men, men… det är sällan bra att gå igenom grundserien obesegrade. Vi har sett det förr: man bränner krutet i serielunken och har svårt att tända till igen till kvarsfinal.

Vårens stora kliv framåt är andraplacerade Plantation med Mårten Loberg som skip. Ett intensivt matchande i både poängcurling, klubbserie och individuell träning har betalat sig bra. Att man dessutom spöande Härnö Måleri med 6 – 5 gör att man placerar sig framför dem i tabellen.

Sedan följer Viktor Martinsson med adepter från Curlinggymnasiet. De har dock fem matcher kvar att spela, och ska nu först ned till dam-VM, följt av 14 dagar i Kanada för att se på herr-VM. Hinner de få ihop matcherna? Risken är stor att de faller i tabellen med ett antal w.o-matcher. Måhända får de se på toppcurling, men titeln ”Årets klubbmästare” vinner man inte på läktaren!

Därefter blir det tjockt. Fyra lag på samma poäng. Sundgren, Team Sportia, Defacto och Kåjaw ligger och lurpassar på varandra. Svårast motstånd på papperet har Kåjaw som möter två lag ovanför sig i tabellen samt OS-silvermedaljören Maria Prytz i sina tre avslutande matcher.

Sundgren d.y ligger två poäng bakom slutspelsplats. De har allt i egna händer då de möter Härnö måleri, Sundgren OCH Kåjaw bland annat. Seger i de matcherna och de tar sig förbi. Detsamma gäller Bondsjö Trä och Team ÅRB, men med sex respektive fem poäng är det bara seger som gäller.

Inte ens i teorin kommer dock Maria Prytz att ta sig till A-slutspel. Men här har vi ett starkt kort till nästa år: förbundskaptenstiden lider mot sitt slut och ryktet säger att timmarna på is nästa år kommer att bli fler. Så för KM-24; här har ni tipset på var ni ska lägga pengarna!

Lag Hörnberg och Gisselman kämpar väl i botten. Och kanske har det vänt för åtminstone Hörnberg som senast drog sig förbi Sundgren och vann genom en stulen poäng i omgång sex.

Hur som helst: det är kul att spela curling, kul att ta en kopp kaffe efteråt och härligt att vi har en spännande tabell där det ständigt vänder. För en sak är säker: Det vänder alltid i curling!

Dags för elitseriehelg

Dags för Elitseriehelg i Härnösand med eliten på både dam- och herrsidan. Matcher torsdag kväll, fredag, lördag och på söndag är det semifinaler och finaler.

Kom och titta och sprid bland släkt, vänner och bekanta. Bra curling, gott fika och massor (?) av publik. Kan inte bli bättre.

Spelprogram, liveresultat med mera hittar du på klubbens hemsida: https://harnosandcurling.nu/ Länk till annan webbplats.

Hemmaseger i Härnösand Classic

Under helgen avgjordes Härnösand Classic för första gången efter coronauppehållet. Det blev hemmaseger i form av Härnösand Mix (Valter Prytz, Madicken Söderqvist och Kerstin Skoglund). Tvåa blev lag Brasiers från Umeå medan Östersunds curlingklubb knep bronset.

Tävlingen arrangerad av curlinggymnasiets Agnes Aldén och Albin Sånnevall.

Klubbmästerskap

Nu drar det ihop sig!

Vilket blir klubbens bästa lag? Nu börjar den spännande våren och Klubbmästerskapet med många prestigematcher i Härnösand Arena.

Först den 27 april vet vi vilket lag som blir klubbmästare och då blir det också stor säsongsavslutning.

Matcherna spelas på torsdagar kl 17.00 och 18.30.

Kom gärna och titta!

Publicerad: 2022-11-18

Postadress

Härnösands Curlingklubb
Andra Långgatan 16
891 60 Örnsköldsvik

Besöksadress

Härnösand Arena Curling & Event, Brännavägen 164
87133 Härnösand

Kontakta oss

070-764 08 31
harnosandcurling@gmail.com